Компаративна анализа на телекомуникацискиот пазар во сегментот на фискни и мобилни услуги

Компаративна анализа на телекомуникацискиот пазар во сегментот на фискни и мобилни услуги

Институтот за развој на електронски комуникации ИНРЕКОМ Скопје во текот на месец февруари 2019, спроведе анализа за состојбата на понудата и цените што операторите на фиксни и мобилни услуги ги нудат за резиденцијалните, домашните физички лица, односно корисници. Сумирајќи ја моменталната понуда, како и споредувајќи ги цените и понудата во пакетите, состави краток документ што може да укаже какви се разликитево цените и да одговори на прашањата од обичните корнисици. Ова е прва ваква споредба и институтот ќе врши вакви компарации и во иднина, со цел да ја следи сликата на пазарот во однос на цените и понудите што операторите ги нудат, но и да го олесн изборот на корнисникот за оператор.

Целосната анализа можете да ја погледнете на следниот линк: тука.