Анализа: трет мрежен мобилен оператор во Македонија – дали и кога?

Анализа: трет мрежен мобилен оператор во Македонија – дали и кога?

Ќе добие ли Македонија трет мобилен оператор, а граѓаните поголем избор кој ќе донесе и пониски цени?
Ова прашање минатата недела повторно го актуелизираше министерот Манчевски кој рече дека земјава нуди поволни услови за „нов играч“ на пазарот.
По тој повод ИНРЕКОМ анализира: зошто Македонија е единствената земја во регионот која располага со само два мрежни мобилни оператори?
Ги споредивме ставовите на Владата, А1 и АЕК. Ги споредивме и условите во регионот.
Праксата во минатото покажува дека заинтересираност за инвестиција од страна на странски компании има, но изостанува реализација.

Целосната анализа погледнете ја тука.